Tehničar za računalstvo

TEHNIČAR ZA RAČUNALSTVO

Program zanimanja tehničar za računalstvo omogućuje stjecanje znanja potrebnih za polaganje državne mature ( više razine) i nastavak školovanja na tehničkim fakultetima i veleučilištima.

Program je namijenjen učenicima koji se žele kvalitetno pripremiti za nastavak školovanja ili za obavljanje poslova tehničara za računalstvo.

Učenici tijekom svojeg četverogodišnjeg obrazovanja koriste suvremenu računalnu opremu. Uče i pripremaju se za poslove održavanja strojne i programske opreme, za programiranje različitih aplikacija, uspostavljanje i održavanje lokalnih mreža, uporabu internetske i multimedijske tehnologije, uspostavu i korištenje baza podataka, uporabu aplikacijskih programskih paketa za razna područja te za planiranje računalnog razvoja ustanove ili poduzeća. Program omogućuje i stjecanje znanja i razvijanje sposobnosti za visokoškolsko obrazovanje na tehničkim i njima srodnim fakultetima (FER, FOI, Veleučilište u Varaždinu). 

 

Nastavni plan i okvirni program (novi strukovni kurikulum) možete vidjeti ovdje.

Zadnji puta mijenjano Petak, 02 Lipanj 2017 15:38

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari, restoranu i studiu.