Tehničar/ka PT prometa

Program za zanimanje tehničara PT prometa omogućuje stjecanje znanja potrebnih za polaganje državne mature ( više razine) i nastavak školovanja na fakultetima i veleučilištima (prometni, informatika, ekonomija, filozofski...). Program hrvatskog jezika i stranog jezika posebno je prilagođen višoj razini državne mature i nastavku obrazovanja.

Učenicima koji žele nakon završetka školovanja početi raditi u struci, ovo obrazovanje omogućava stjecanje širokoga temeljnog obrazovanja iz područja poštansko-telekomunikacijskog prometa, ali i poslova iz lepeze zanimanja koja zahtijevaju znanja iz daktilografije, korespondencije, dva strana jezika, novčanog poslovanja, komunikologije, primjene informatičke tehnologije. Osnove ekonomije, marketinga i menadžmenta, kao i radnog zakonodavstva i poduzetništva, omogućavaju učenicima bolje razumijevanje tržišta rada što im daje prednost u ostvarivanju njihovih profesionalnih ciljeva.

Kroz izborne i fakultativne programe stručnih sadržaja u 3. i 4. godini učenicima je omogućeno istodobno stjecanje i drugih znanja iz pojedinih područja ekonomije, informatike, psihologije i komunikologije.

Učenik tijekom svoga četverogodišnjeg obrazovanja obavezno uči dva strana jezika, a u nastavi informatike, informacijskom komunikacijskom praktikumu i praktičnoj nastavi koristi najsuvremeniju opremu iz područja informatike i računalstva.

Nastavni plan i okvirni program možete vidjeti OTVORI.

Za prijavu koristite sljedeću prijavnicu:

Prijavnica
Kontaktirajte nas

Copyright © Elektrostrojarska škola Varaždin