Vaučeri - besplatno obrazovanje

Ispis

Novim Zakonom o obrazovanju odraslih donesenim koncem 2021. godine predviđeno je izdavanje vaučera za obrazovanje zaposlenih i nezaposlenih osoba koji će se koristiti za formalne i neformalne programe obrazovanja u cilju lakšeg pristupa tržištu rada. Za to je u iduće četiri godine osigurano 300 milijuna kuna u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Na taj način od 1. travnja zaposlene i nezaposlene osobe za svoje obrazovanje mogu dobiti vaučere.

Što je vaučer za obrazovanje nezaposlenih i zaposlenih osoba?

Tko sve može koristiti vaučer za obrazovanje?

Vaučere će moći koristiti sve nezaposlene i zaposlene osobe s navršenih 15 godina života kojima će se dodjelom vaučera osigurati stjecanje potrebnih vještina za razvoj karijere, zapošljavanje ili zadržavanje radnog mjesta.

Tko ne može biti korisnik vaučera:

Ovdje pogledajte dostupne programe obrazovanja preko vaučera.

Upute za polaznike (koraci do vaučera za besplatno obrazovanje):

Upute o korištenju sustava za slanje i upravljanje zahtjevima za dodjelu vaučera, zajedno s obrascem životopisa, dostupne su u PDF (tiskanom) formatu na https://vauceri.hzz.hr/korisnicki-centar/hzz-vauceri-cesta-pitanja-korisnika/video-uputa-predaja-zahtjeva/ , video uputu izradio je Hrvatski zavod za zapošljavanje.

 

NAPOMENE:

Elektrostrojarska škola širi broj dostupnih programa tako da redovito posjećujte našu stranicu.

Proučite programe obrazovanja u dijelu „Uvjeti za upis u program“. Pregled razina cjelovitih kvalifikacija dostupan je OVDJE.

Tagovi: