Završila je nacionalna faza Statističke olimpijade

Ove godine, 542 ekipe i 1 615 sudionika iz čak 95 srednjih škola počelo se sredinom siječnja natjecati rješavanjem triju ispita kako bi zaslužili prolaz u drugi krug nacionalne faze u kojem je 139 ekipa na raspolaganju imalo tri tjedna da na temelju zadanog seta podataka svoje analize predstave kreativnim i stručnim prezentacijama.

U predselekciji drugog kruga natjecanja ocjenjivanje je proveo doc. dr. sc. Teo Matković, a deset najboljih radova iz kategorije A i kategorije B ocjenjivao je stručni kojeg su činili ambasadori Statističke olimpijade.

Kategoriji A (3. i 4. razredi)

Od ukupno 86 ekipa koje su se plasirale u drugi krug natjecanja među deset najboljih našle su se i četiri ekipe iz Elektrostrojarske škole.

9. mjesto – Beliver (Dominik Bešenić, 3.f)

8. mjesto – Galm (Karlo Hajdinjak i Leonard Pačandi, 3.d)

6. mjesto – Borealis (David Copak, Tomislav Kereži i Filip Kovačić, 3.f)

2. mjesto – EVOlve (Martin Hrastić, 3.f)

Ekipi ajVaR (Mateo Cuković, Luka Posavec i Karlo Sonjarić, 3.d) za 1,1 bod izmaknulo je finale, te su zauzeli 11. mjesto.

Kategorija B (1. i 2. razredi)

Od ukupno 53 ekipe koje su se plasirale u drugi krug natjecanja, učenici naše škole i ovdje su postigli zapaženi rezultat.

2. mjesto – PROblem (Roko Šestak iz 1.a i Luka Šulentić iz 1.d)

Mentorica svih ekipa bila je Martina Novak.

No, tu nije kraj. Slijedi europska faza natjecanja, u kojoj će se dvije ekipe po kategoriji, zajedno s vršnjacima iz 15 zemalja, boriti za titulu najbolje statističke ekipe u Europi. Svoje mjesto na europskom tronu pokušat će izboriti izradom kratkog videa na temu „Statistička slika Europe“ (“Europe reflected in statistics“).

Statistička olimpijada

Zadnji puta mijenjano Srijeda, 03 Travanj 2019 09:08

Ocijenite članak
(1 Glas)

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari, restoranu i studiu.