Naši matematičari uspješni i na ekipnom natjecanju iz matematike

Četvrtu godinu za redom Koprivnica je domaćin Matheme, velikog matematičkog ekipnog natjecanja u Hrvatskoj, koje je ove godine postalo i međunarodno.

Natjecanje se održalo 12. travnja 2019. u gimnaziji Fran Galović. Natjecanje se provodi u dvije kategorije: kategorija JEDAN za prve razrede i kategorije DVA za druge razrede. U kategoriji JEDAN bile su prijavljene 44 ekipe, a u kategoriji DVA 35 ekipa. Naša je škola već tradicionalno prisutna na ovom natjecanju, ove godine s pet ekipa.

U kategoriji JEDAN sudjelovale su ekipe:

 - MEC1E: naša najbolja ekipa u sastavu Marko Dvorski, Benjamin Novak i Luka Šulentić mentorice Aleksandre Kos - ove godine osvojila je 3. mjesto.

 Mathema 2019Mathema 2019Mathema 2019

 

 - MEC1A: Anja Cafuk, Hrvoje Hostnjak i Roko Šestak mentorice Tatjane Plantak.

Mathema 2019

 

U kategoriji DVA sudjelovale su ekipe: 

 - MEC2A: Sebastian Tukač, Tea Radić, Jurica Radović mentorice Martine Novak.

Mathema 2019

 

 - MEC2A1: Patrick Ostrognaj, Emanuel Ivančić, Helena Strniščak mentorice Martine Novak.

Mathema 2019

 

 - MEC2B: Niko Stolnik, Antonio Kuzman i Filip Tomiša mentorice Tatjane Plantak.

Mathema 2019

 

Bili smo vrlo uspješni: MEC 1E- treće mjesto, MEC 1A-deseto mjesto, MEC 2A-šesto mjesto, MEC 2B-dvanaesto mjesto, MEC 2A1- trinaesto mjesto.

Naša je najbolja ekipa nakon objave privremenih rezultata dijelila 3., 4. i 5. mjesto pa su išli na pripetavanje: dodatno rješavanje zadataka. I uspjeli su pobijediti. Tako smo se ovaj put vratili iz Koprivnice s medaljama i jednim peharom.

Mathema 2019

 

Zadnji puta mijenjano Subota, 13 Travanj 2019 10:22

Ocijenite članak
(1 Glas)

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari, restoranu i studiu.