Vrijeme je za statistiku

Da statistika nije tek dosadno gomilanje podataka bez stvarne primjene u svakodnevnom životu, nastojat će pokazati hrvatski srednjoškolci koji su prijavili svoje sudjelovanje na Statističkom natjecanju.

Gotovo 1 200 učenika odmjerilo je snage u prvom krugu Statističkog natjecanja. Učenici naše škole i ove godine postigli su odlične rezultate.

Kategorija A (3. i 4. razredi)

Ekipa BOXPLOT (Dorian Brezovec, Sven Ivor i Vili Vugrinec, 3.d) riješila je sva tri ispita 100%.

Ekipe DAMA (David Copak i Martin Hrastić,4.f) i DOMALU (Domagoj Šantek, Mateo Cuković i Luka Posavec, 4.d) postigle su plasman unutar prvih deset.

Kategorija B (1. i 2. razredi)

Ekipa SILA (Sara Tvarog,Iva Mlinarec i Lana Bošnjak, 2.h) nakon prvog kruga zauzela je drugo mjesto u svojoj kategoriji.

U drugi krug plasirala se i ekipa PROBLEM (Luka Šulentić,Karlo Tukša i Roko Šestak, 2.d i 2.a).

Mentorice ekipa bile su profesorice Renata Antolek i Martina Novak.

Ekipe će u razdoblju od 4. veljače 2020. do 25. veljače 2020. imati zadatak napraviti analizu podataka iz jednog statističkog istraživanja koje je pripremio Državni zavod za statistiku. Rezultati analize podataka trebat će biti prikazani u PowerPoint prezentaciji ili sličnom alatu za izradu prezentacija.

Valja napomenuti da je Državni zavod za statistiku ove godine uveo novitet u obliku nagrade javnosti. Naime, deset najboljih prezentacija iz svake kategorije bit će objavljene na internetskoj stranici Statističkog natjecanja te će za najbolju prezentaciju iz svake kategorije javnost moći glasati u razdoblju od 16. ožujka 2020. u 11 sati do 20. ožujka u 2020.

UKUPNI REZULTATI.

 

Statistička olimpijada
images/vijesti/Statisticka-olimpijada-2020
Statistička olimpijada
images/vijesti/Statisticka-olimpijada-2020

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari, restoranu i studiu.