Drugo mjesto u Hrvatskoj na natjecanju Jugend debattiert (Mladi debatiraju)

Naš učenik 3. a razreda Sebastian Tukač i dalje niže uspjehe na području njemačkoga jezika. Učenik je u ponedjeljak, 15. 6. i utorak 16. 6. sudjelovao na natjecanju Jugend debattiert Hrvatska koje se održavalo online.

To je novo natjecanje koje se u Hrvatskoj održava prvi puta u kojem mladi debatiraju na određenu temu na njemačkom jeziku.

U ponedjeljak su održane kvalifikacije i polufinale, a u utorak finale. Nakon prvog dana naš učenik se uvrstio u finale. Na kraju natjecanja je osvojio drugo mjesto, a samim time i poziv na internacionalno natjecanje koje se ove godine također održava online, ali će sljedeće godine biti pozvan u posjet natjecanju uživo u Berlinu.

Učenik je pokazao poznavanje njemačkog jezika na visokoj razini, uspješno je argumentirao na teme Treba li u hrvatskim gimnazijama smanjiti broj obaveznih predmeta? i Treba li zabraniti letove na kratke razdaljine?.

Čestitke Sebastijanu i puno uspjeha na Jugend debattiert international.

Sebastijan Tukač

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari i studiju.