Međunarodno natjecanje Dabar

Hrvatska, kao punopravna članica međunarodne inicijative Bebras (Dabar) i ove godine organizira natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar.

Dabar promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Sudjelovanjem u njoj želimo učenicima pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom.

Organizatori natjecanja za Hrvatsku su udruga "Suradnici u učenju", Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku CARNET-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja uključujući i one iz Hrvatske.

Natjecanje se organizira u 5 kategorija, a kategorija za učenike srednjih škola je GigaDabar.

Da je Dabar više od natjecanja, pokazao je i broj prijavljenih škola i zainteresiranih učenika prošlih godina.

Na službenoj stranici natjecanja Dabar http://ucitelji.hr/dabar možete pročitati Pravilnik natjecanja, pogledati zadatke iz prijašnjih godina te pronaći poveznicu na virtualnu učionicu PseudoDabar - osmišljenu za pripremanje učitelja i učenika za natjecanje Dabar.

Natjecanje će se održati od 8. do 12. studenoga na CARNET-ovom sustavu uz obavezno korištenje AAI@EduHr tj. korisničkih računa @skole.hr

Sudjelovanje na natjecanju je dobrovoljno i besplatno. Pravo na sudjelovanje u natjecanju imaju svi zainteresirani učenici, a učenici se natječu pojedinačno.

Svi zainteresirani učenici moraju se prijaviti u virtualnu učionicu kodom xik3zul do 8.11. ili na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. radi podrobnijih informacija i samom natjecanju.

Unaprijed zahvaljujemo na podršci i aktivnom sudjelovanju.
Vidimo se, zar ne?

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari i studiju.