Tehničar za elektroniku

TEHNIČAR ZA ELEKTRONIKU

Program zanimanja tehničar za elektroniku omogućuje stjecanje znanja potrebnih za polaganje državne mature (na višoj razini) i za nastavak školovanja na tehničkim fakultetima i veleučilištima.

Program je namijenjen učenicima koji se žele kvalitetno pripremiti za nastavak školovanja ili za obavljanje poslova tehničara za elektroniku.

Tehničar za elektroniku prema novom nastavnom programu nudi budućim učenicima široke mogućnosti u obrazovanju zbog povezivanje elektronike, komunikacijske tehnologije, automatike i računalnih tehnologija. Današnji trendovi u elektronici (Arduino, Rabsperry pi, i sl.) razlog su za uvođenje programa koji osiguravaju stjecanje znanja i vještina koje se sve više traže, odnosno koja će se sigurno tražiti u budućnosti. Tijekom dosadašnje suradnjom s raznim gospodarskim subjektima uočena je potreba za takvom vrstom zanimanja u Varaždinskoj županiji, a i šire.

Stoga se kao logično rješenje nameće upisivanje učenika u zanimanje tehničar za elektroniku po novom programu koji će učenike osposobiti za rad s elektroničkim sklopovima u energetici, telekomunikacijama, automatici i tehnici u zgradama. Sva navedena industrijska područja počivaju na modernim elektroničkim sklopovima koji su s razvojem industrije postali vrlo kompleksni i inteligentni i koji razvojem industrije 4.0 i razvojem IOT-a (Internet of things) dobivaju sve veći značaj. Da bi uhvatili korak i pripremili buduće generacije za nešto što je već aktualno i što će se u budućnosti sve više razvijati i primjenjivati, želja nam je upisati učenike u zanimanje tehničar za elektroniku i omogućiti mladim ljudima znanja i vještine koje će se po završetku njihova školovanja tražiti na tržištu te im time omogućiti ostanak i rad u Republici Hrvatskoj

 

Nastavni plan i okvirni program pogledajte ovdje.


Galerija slika

Tehničar za elektroniku
images/smjerovi/TehnicarZaElektroniku
Tehničar za elektroniku
images/smjerovi/TehnicarZaElektroniku
Tehničar za elektroniku
images/smjerovi/TehnicarZaElektroniku


Zadnji puta mijenjano Srijeda, 01 Svibanj 2019 08:21

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari i studiju.