Tehničar za mehatroniku

TEHNIČAR ZA MEHATRONIKU

Program zanimanja omogućuje stjecanje znanja potrebnih za polaganje državne mature (na višoj razini) i za nastavak školovanja na tehničkim fakultetima i veleučilištima. Program je namijenjen učenicima koji se žele kvalitetno pripremiti za nastavak školovanja ili za obavljanje poslova tehničara za mehatroniku.

Mehatronika je interdisciplinarno područje koje povezuje znanja iz elektronike, strojarstva i računalstva. Zbog stalnog napretka tehnike, u kojoj više nema oštrih granica između pojedinih stručnih područja, pojavila se potreba za stručnjacima koji će moći projektirati i održavati složene mehatroničke sustave te njima rukovati.

Program obuhvaća rad najmodernijom opremom u području računalstva, rad CNC tehnologijama, projektiranje uz pomoć računala (CAD/CAM, Catia, Solid Edge) i rad robotima. Uz stručne predmete redovne nastave učenici mogu birati i stručne predmete izborne i fakultativne nastave.

 

Nastavni plan i okvirni program tehničar za mehatroniku pogledajte ovdje.

Zadnji puta mijenjano Četvrtak, 12 Travanj 2018 20:03

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari, restoranu i studiu.