Tehničar za poštanske i financijske usluge

TEHNIČAR ZA POŠTANSKE I FINANCIJSKE USLUGE

Program za zanimanje tehničara za poštanske i financijske usluge omogućuje stjecanje kompetencija potrebnih za polaganje ispita državne mature (na višoj razini) i nastavak školovanja na fakultetima i veleučilištima (prometni fakulteti, informatika, ekonomija, filozofski…).

Program hrvatskoga jezika i stranog jezika posebno je prilagođen višoj razini državne mature i nastavku obrazovanja.

Učenicima koji nakon završetka školovanja žele početi raditi u struci, ovo obrazovanje omogućava stjecanje širokoga temeljnog obrazovanja iz područja poštansko- telekomunikacijskog prometa i financijskih usluga, ali i poslova iz spektra zanimanja koji zahtijevaju znanje iz daktilografije, korespondencije, dvaju stranih jezika, novčanoga poslovanja, komunikologije, primjene informatičke tehnologije. Osnove ekonomije, marketinga i menadžmenta te radnog zakonodavstva i poduzetništva omogućavaju učenicima bolje razumijevanje tržišta rada što im daje prednost u ostvarivanju njihovih profesionalnih ciljeva.

Izbornim i fakultativnim programima stručnih sadržaja učenicima je u svim razredima omogućeno istodobno stjecanje i drugih znanja iz pojedinih područja.

 

Nastavni plan i okvirni program pogledajte ovdje.

Zadnji puta mijenjano Petak, 29 Svibanj 2020 14:47

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari i studiju.