ECWORK

Prvo priopćenje za javnost, 31. siječnja 2017. godine 

Od početka listopada 2016. godine pa do kraja rujna 2018. godine šest partnera iz više zemalja Europske unije provodi Erasmus + projekt pod nazivom ECVET for work-based learning (skraćeno ECWORK) iz područja strukovnog obrazovanja. To je prvi projekt takve vrste u Hrvatskoj. Ukupna vrijednost projekta je 182.185 €, sve je financirano odobrenim sredstvima EU.

Općenita ideja projekta je primjena ECVET metodologije u području praktične nastave učenika i studenata na međunarodnoj razini, prepoznavanje i priznavanje ECVET bodova i ujednačavanje ishoda učenja za praktičnu nastavu. Dakle, radi se takozvanom „bottom up“ pristupu.

U projektu sudjeluju dvije srednje strukovne škole i to Elektrostrojarska škola iz Varaždina, Hrvatska, koja je ujedno i nositelj te koordinator projekta, srednja škola Forave iz Lousada, Portugal, ustanova za obrazovanje odraslih IIEK Delta iz Atene, Grčka, Veleučilište Intercollege iz Nikozije, Cipar, ustanova za obrazovanje odraslih Fondo Formacion Euskladi SLL iz Bilbaa, Španjolska te IDEK, ustanova za pružanje savjetodavnih i edukacijskih usluga iz Pireja u Grčkoj.

U projektu će se tijekom provođenja realizirati nekoliko intelektualnih rezultata i to: studija europskih kvalifikacija iz područja elektrotehnike/mehatronike, priručnik za nastavnike s područja praktičnog dijela obrazovanja, priručnik za poslodavce s područja praktičnog dijela obrazovanja, priručnik za učenike i studente s područja praktičnog dijela obrazovanja.

Osim toga, provest će se pilot-praksa za učenike i studente između zemalja sudionica u projektu za pilotiranje modula praktičnog dijela obrazovanja i transfera ECVET bodova putem vremenski ograničene prakse.

Po dva nastavnika iz svake partnerske organizacije bit će na petodnevnoj edukaciji s područja ECVET metodologije u Grčkoj. Planiraju se četiri transnacionalna sastanka na kojima će se raspravljati o realiziranom i planovima za izvršenje ostalih obveza, te završna konferencija projekta koja će se održati u rujnu 2018. u Varaždinu, hrvatska. Osim toga, projekt će biti predstavljen i na jednoj međunarodnoj konferenciji koja je posvećena ECVET metodologiji.

Na prvom transnacionalnom sastanku u Nikoziji, na Cipru koji je održan tijekom prosinca 2016. godine, partneri su dogovorili sve formalne obveze iz projekta, način komunikacije, praćenja, evaluacije i vidljivosti projekta. Na sastanku u Nikoziji partneri su prezentirali svoje ustanove i škole, naveli svoje očekivanja i upoznali se sa zadacima iz projekta. Započet je rad na prvom intelektualnom rezultatu. Osim toga, ustanova Intercollege kao domaćin prvog sastanka upoznala je partnere s svojim načinom rada, te organizirala i kulturni posjet uz stručno vodstvo.

Planirana su i četiri virtualna sastanka tijekom trajanja projekta. Projekt će biti vidljiv i putem svoje internetske stranice (http://www.ecwork.eu/), poveznica na internetskim stranicama partnera, na društvenim mrežama, te na konvencionalnim platformama.

Zadnji puta mijenjano Petak, 21 Rujan 2018 17:58

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari i studiju.