Seminar "How to use the work-based learning toolkit"

Od 27. do 28. ožujka 2017. godine na seminaru za strukovno obrazovanje „HOW TO USE THE WORK-BASED LEARNING TOOLKIT “, u KÖLNU, NJEMAČKA, sudjelovao je naš stručni suradnik Ratko Kovačić.

Kroz međunarodni dvodnevni seminar u organizaciji i uz potporu njemačke agencije za EU programe i naše Agencije za mobilnost i EU programe 28 sudionika iz više zemalja upoznalo se s navedenom internetskom platformom www.wbl.toolkit.eu te su naučili kako koristiti ovaj alat. Uz rješavanje zadataka i rad u grupama svladavali su vještine korištenja ovog alata. Sama platforma predstavlja niz korisnih alata pomoću kojih se mogu pretraživati različiti završeni EU projekti iz područja strukovnog obrazovanja koji su povezani s učenjem temeljenim na radu (stručnom praksom). Svi projekti sa svojim poveznicama odnose se na praktično učenje u realnim radnim uvjetima.

Jedna od velikih prednosti i dobrobiti za Elektrostrojarsku školu je uspostavljanje novih kontakata, primjerice s gospodinom iz njemačke Agencije za strukovno obrazovanje koji je zadužena za organiziranje prakse na cijelom području Savezne države Bavarske, gospodinom iz Poljske koji je zadužen za područje koje nam možda na pravi pogled nije toliko interesantno (poljoprivreda) ali nas može povezati s ostalim subjektima. Na seminaru su bili i kolege iz škola koje su usporedive s našom, te s njima planiramo suradnju s područja razmjene učenika i na KA2 projektima (Mađarska, Poljska, Estonija). Na poslovnoj društvenoj mreži formirana je i zatvorena grupa polaznika seminara za nastavak zajedničkih aktivnosti.

Ova će nam platforma biti od velike pomoći i aktualnom EU projektu iz područja strukovnog obrazovanja - ECWORK, kao i za buduće planiranje međunarodne prakse naših učenika.

Seminari ove vrste omogućavaju uspostavljanje novih kontakata, stjecanje novih spoznaja te su vrlo korisni za našu školu.

 

Slika 1
images/vijesti/Koln2017
Slika 2
images/vijesti/Koln2017
Slika 3
images/vijesti/Koln2017
Slika 4
images/vijesti/Koln2017

Zadnji puta mijenjano Srijeda, 07 Lipanj 2017 18:07

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari i studiju.