Virtualni sastanak, 14.3.2022.

Ponedjeljak, 04 Travanj 2022 12:10

ParadigmParadigm

Dana 14. ožujka održan je virtualni sastanak partnerskih organizacija uključenih u PARADIGM projekt s ciljem dogovora aktivnosti za ostvarenje prvog projektnog cilja. Predstavljene su smjernice za poticanje mladih osoba na aktivno sudjelovanje u projektima značajnim za zaštitu okoliša. Partneri su predstavili vlastite primjere dobre prakse, čime se daje izniman doprinos na samom početku ovog projekta.

ParadigmParadigm

Elektrostrojarska škola Varaždin partnerska je organizacija u Erasmus+ projektu „PlAn for Green OppoRtunities: Be A Digital scientific chanGeMaker“ - PARADIGM. Nositelj projekta je španjolska srednja strukovna škola Politeknika Ikastegia TXORIERRI, a u projektu još sudjeluju i portugalska srednja škola, grčko sveučilište te ciparski i grčki centri za savjetovanje i obrazovanje.

Projektom se nastoji odgovoriti izazovima i negativnim učincima sve izraženijih klimatskih promjena. Pritom ključnu ulogu imaju mlade osobe – učenici, koji prakticiranjem održivijeg načina života mogu doprinijeti zaštiti klime i okoliša.

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari i studiju.