Novo Erasmus+ partnerstvo Elektrostrojarske škole Varaždin

ParadigmParadigm

Elektrostrojarska škola Varaždin partnerska je organizacija u Erasmus+ projektu „PlAn for Green OppoRtunities: Be A Digital scientific chanGeMaker“ - PARADIGM. Nositelj projekta je španjolska srednja strukovna škola Politeknika Ikastegia TXORIERRI, a u projektu još sudjeluju i portugalska srednja škola, grčko sveučilište te ciparski i grčki centri za savjetovanje i obrazovanje.

Projektom se nastoji odgovoriti izazovima i negativnim učincima sve izraženijih klimatskih promjena. Pritom ključnu ulogu imaju mlade osobe – učenici, koji prakticiranjem održivijeg načina života mogu doprinijeti zaštiti klime i okoliša.

Glavni cilj projekta PARADIGM stoga je podizanje ekološke svijesti učenika kroz odgojno-obrazovne programe u STE(A)M području, koristeći prednosti Interneta stvari (IoT, Internet of Things) i novih digitalnih alata. Povezano s time će u sklopu projekta biti kreirana platforma kojom će učenicima biti omogućeno prikupljanje i analiza podataka o prirodnim resursima. Škole uključene u projekt biti će opremljene novim digitalnim uređajima i alatima, a nastavnici će u listopadu prisustvovati trodnevnoj edukaciji u Grčkoj gdje će dodatno usavršiti svoje pedagoške i digitalne kompetencije.

U konačnici, svi edukacijski materijali nastali tijekom trajanja projekta biti će prevedeni i javno objavljeni u otvorenom pregledniku. Na taj način osigurati će se njihova široka dostupnost nastavnicima, čime se doprinosi ostvarenju postavljenog cilja i stvaranju europske građanske znanstvene zajednice.

Trajanje projekta je 24 mjeseca, a njegova ukupna vrijednost je 254.395,00 EUR.

Službene stranice projekta

Zadnji puta mijenjano Utorak, 05 Travanj 2022 08:43

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari i studiju.