Erasmus+ projekti u našoj školi - Startup eco training firms

Elektrostrojarska škola Varaždin bila je domaćin sastanka sudionika Erasmus+ projekta ˝Startup eco training firms˝ od 1. do 5. svibnja. Sudionici su bili učenici i nastavnici iz 6 škola iz Rumunjske, Italije, Grčke, Turske, Engleske i naše škole.

Za učenike su pripremljene radionice kako bi se tijekom 5 dana druženja što bolje upoznali, surađivali i pokazali svoje ideje. Učenici su imali zadatak napraviti, analizirati i prezentirati poslovni plan za svoje vježbeničke tvrtke. Iz svake škole prezentirana je jedna ili dvije ideje za vježbeničku tvrtku i razrađen plan kako na tržištu ponuditi proizvod li uslugu koji će biti ekološki, upotrebljavati obnovljive izvore energije i doprinijeti očuvanju zdravlja ljudi i prirode.

Sudionici sastanka imali su priliku upoznati neke uspješne poduzetnike i tvrtke u našoj regiji koji su svojim primjerom pokazali kako spojiti poduzetništvo i ekologiju. Tako su prvi dan druženja proveli na imanju obitelji Martinčević u Maruševcu i doznali kako uspješno voditi seoski turizam. Posjetili su tvrtke Solvis i Ducati komponenti koje su našim učenicima mentorske tvrtke, a također su im omogućile i neposredni praktični rad na njihovom zajedničkom projektu izrade solarnog cvijeta.

Tijekom sastanka sudionici su stekli i razmijenili vrijedna iskustva koja će im poslužiti da se što bolje pripreme za sljedeći sastanak u Grčkoj u listopadu ove godine. Tamo će domaćini organizirati sajam vježbeničkih tvrtki, a našu školu će predstavljati 4 učenika i 1 nastavnik.

 

Slika 1
images/vijesti/ErasmusSvibanj2017
Slika 2
images/vijesti/ErasmusSvibanj2017
Slika 3
images/vijesti/ErasmusSvibanj2017
Slika 4
images/vijesti/ErasmusSvibanj2017

Zadnji puta mijenjano Ponedjeljak, 04 Prosinac 2017 09:53

Ocijenite članak
(0 glas/a)

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari i studiju.