Priprema filma koji će predstaviti našu školu

Film je snimljen u školskom studiju, a uz film izrađene su i prezentacije te razgovori s tri učenika. Pod vodstvom nastavnika učenici su snimili film, razgovor s učenicima i predstavljanje Republike Hrvatske i Varaždina. Učenici su preveli film, koji je snimljen na hrvatskom jeziku, i napravili titlove na engleskom jeziku. Ideja je bila da učenici iz škola partnera čuju hrvatski jezik u našem prvom kontaktu.

Razmijenili smo filmove na sastanku u Varaždinu, osim francuskih partnera koji su poslali svoj film kasnije. U sklopu prve aktivnosti organizirali smo gledanje filmova iz partnerskih zemalja. Tijekom prosinca 2014. škola je organizirala gledanje filmova iz Cipra i Švedske. Filmove je gledalo četrdeset učenika koji se zapisivali svoje komentare i zapažanja. Komentari su se odnosili na sličnosti i razlike u životima mladih ljudi, škole i okruženja.

Nastavnici su razmotrili komentare učenika, i u siječnju 2015. godine 8 odabranih učenika je pregledalo sve komentare i sastavilo recenziju u obliku dogovorenom s partnerskim školama. Film iz francuske partnerske škole se gledao u veljači 2015. godine, zbog kašnjenja dostave njihovog filma. Nakon gledanja filma, odabrani učenici su čitali komentare i sastavili zajednički komentar hrvatskih učenika. Komentare smo poslali učenicima u partnerskim zemljama.

Posljednje povratne informacije, komentare o našem filmu i materijale smo primili 16. ožujka 2015. godine, pa smo za učenike u naše škole organizirali zajedničku analizu dobivenih komentara. Ovo je početak suradnje učenika, a način i intenzitet komunikacije učenika ćemo odrediti na sastanku u Nikoziji, u svibnju 2015. godine.

Zadnji puta mijenjano Nedjelja, 20 Rujan 2015 20:16

Ocijenite članak
(0 glas/a)

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari i studiju.