Comenius

Kao dio programa Europske unije pod nazivom Lifelong Learning Programme, radnje u sklopu Comenius projekta usmjerene su na pomaganje mladim ljudima i obrazovnim radnicima na boljem razumijevanju opsega europske kulture, jezika i vrijednosti. Kroz ovaj projekt naši profesori uče o mnogim korisnim temama, što im pomaže u svakodnevnom životu te u razredu.

Uobičajen tijek projekta uključuje putovanje profesora u zemlju domaćina projekta, gdje oni borave u hotelu ili kod lokalnog stanovništva. Održavaju se brojne radionice u sklopu kojih sudionici uče o određenoj temi, možda na način na koji do tada nisu.

Jedna od naših profesorica koja je sudjelovala u Comenius projektu je prof. Tatjana Plantak.

„Sam projekt je bio vrlo interesantan. Učili smo o predavanju naših predmeta na engleskom jeziku. Upoznala sam mnogo kolega iz različitih zemalja, s različitim radnim metodama. Bila sam u Engleskoj, grad Porthsmouth, i bila sam ugodno iznenađena s njihovom organiziranošću i radom. Iskustvo je bilo stvarno fantastično. Putovala sam u novu zemlju i iskusila drugačiju kulturu. Boravila sam kod tamošnje obitelji te sam imala priliku vidjeti njihov način života. Naučila sam nove i drugačije metode poučavanja svojih predmeta, što mogu prenijeti na druge kolege. Od projekta, bacim frazu ili dvije na engleskom jeziku za vrijeme svog sata. Sve u svemu, odličan projekt koji mi je pomogao napredovati te koji bi apsolutno svakome preporučila.“

Zadnji puta mijenjano Nedjelja, 27 Prosinac 2015 12:55

More in this category:

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari i studiju.