"U niskom start(up)u"

Elektrostrojarska škola Varaždin partner je u projektu "U niskom start(up)u" nositelja Udruge SVIMA iz Zagreba. Cilj projekta je unapređenje znanja, vještina i stavova srednjoškolaca vezanih uz osnove pokretanja start-up ideje/start-up tvrtke kao specifičnog oblika poduzetništva, a u skladu s karakteristikama razvoja start-up „scene“/start-up ekosustava u Republici Hrvatskoj.

U okviru projektnih aktivnosti provoditi će se radionice te stručne ekskurzije za učenike i (ne)nastavno osoblje Elektrostrojarske škole u Zagreb i Lipik (Zagrebački inovacijski centar, start-up inkubator za gaming industriju, Centar umjetne inteligencije Lipik). Osim toga, predviđeno je održavanje meet-up događaja u ESŠ, hibridno ili online. Stečena znanja i vještine učenici će naposljetku moći primijeniti sudjelovanjem u simulaciji jednostavnog start-up natjecanja.

Projekt će se provoditi od studenog 2021. do lipnja 2022. godine, a sufinanciran je i odobren od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Video prilog o projektu "U niskom start(up)u" i prvoj motivacijskoj radionici za učenike možete pogledati OVDJE.

U niskom startupu

Zadnji puta mijenjano Ponedjeljak, 04 Travanj 2022 14:50

More in this category:

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari i studiju.