Natjecanja, smotre i susreti 2015

Učenici ESŠ-a tradicionalno uspješni

Kako se približava kraj školske godine, tako se privode kraju ovogodišnji susreti i natjecanja učenika srednjih škola. U tijeku su zadnja natjecanja na državnoj razini. I ove su godine učenici Elektrostrojarske škole Varaždin postigli značajne rezultate na do sada održanim županijskim, međužupanijskim i državnim natjecanjima, susretima i smotrama.

Na državnom Natjecanju u sektoru audiovizualnih tehnologija te grafičkih tehnologija u Zagrebu naši učenici Tomislav Novak iz 4.h i Martina Stipan iz 3.h osvojili su 1. mjesto u području multimedije radom Glazba Z generacije, njihova je mentorica Suzana Ljepava. Rad Glazba Z generacije možete pogledati ovdje.

Na ovom istom natjecanju učenica Maja Preskavec drugu godinu za redom osvojila je 5. mjesto, mentor je i ove godine prof. Milivoj Vražić.

Završena su i državna natjecanja iz stranih jezika, a i u ovome području i učenici i mentori i škola mogu biti zadovoljni rezultatima. Natjecanje je održano u Šibeniku, izdvajamo rezultate sljedećih učenika:

Dejan Aleksić iz 2.g osvojio je 4. mjesto na državnom Natjecanju iz njemačkoga jezika, njegova je mentorica profesorica Sanja Đolonga.

Vanja Horvat iz 4.e osvojio je 5. mjesto na državnom Natjecanju iz engleskoga jezika, pripremala ga je mentorica profesorica Ana Jelčić.

Ervin Vanjek iz 2.c osvojio je 8. mjesto iz engleskoga jezika, njegova je mentorica profesorica Sanja Keleminec Korotaj.

Naravno, tradicionalno su dobri i rezultati iz matematike i informatike. Jurica Genc, učenik 3.a šesti je matematičar u državi, mentorica mu je profesorica Tatjana Plantak, a Blaž Korotaj iz 4.a četvrti je informatičar u državi , njegov je mentor profesor Ramon Šafarić.

Na državnoj Smotri radova iz obrazovnog sektora elektrotehnika i računalstvo koja je održana na Fakultetu elektrotehnike i računarstva uspješan nastup svojim radovima ostvarili su Mario Filipović iz 3.f i Danijel Kerep iz 3.d sa svojima mentorima Darko Tomašekom i Miljenko Tomašekom.

Na državnom Natjecanju u području tokarenja i montaže uspješan je bio Nikola Mišak sa svojim mentorom Krunoslavom Curićem.

Ivan Kolarić iz 4.a na međunarodnom je Prvenstvu u robotici u Slovačkoj sa svojom ekipom osvojio 1. mjesto u katergorijama Rescu maze i Rescu line.

Čestitamo učenicima i mentorima na postignutim rezultatima i uspješnoj promociji škole!

Zadnji puta mijenjano Petak, 04 Rujan 2015 20:25

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari i studiju.