Projekt „Prevencija elektroničkog nasilja“

Elektrostrojarska škola Varaždin partner je u projektu pod nazivom „Prevencija elektroničkog nasilja - vršnjačka edukacija odgovornog korištenja društvene mreže Facebook“ kojeg je pokrenula Osnovna škola Svibovec.

Dvije škole će kroz zajedničku suradnju educirati učenike o elektroničkom nasilju te o načinu prevencije ovog sveprisutnog oblika suvremenog nasilja.

Bogatstvo projekta je u vršnjačkoj edukaciji koju će učenici Elektrostrojarske škole Varaždin pružiti učenicima Osnovne škole Svibovec. Naime, projekt se sastoji od nekoliko faza. U prvoj fazi provest će se anketni upitnik kojim će se utvrditi stanje, odnosno ispitati prisutnost elektroničkog nasilja kod učenika dviju škola. U drugoj fazi, učenici volonteri Elektrostrojarske škole biti će educirani o provođenju ciklusa radionica s učenicima Osnovne škole Svibovec. Na kraju, u posljednjoj fazi projekta učenici Elektrostrojarske škole provodit će radionice u Osnovnoj školi Svibovec educirajući mlađe učenike o načinima prevencije elektroničkog nasilja.

Ovaj projekt nastoji potaknuti mlade na razmišljanje o zaštiti osobnih podataka kao i vlastitog dostojanstva na društvenoj mreži Facebook. Također, radi se o izvrsnoj prilici za upoznavanje i druženje mladih ljudi kroz volontersku vršnjačku edukaciju kao i buduću suradnju dviju škola.

Projekt se provodi uz pomoć sredstava Zaklade „Sveti Mihael“.

Zadnji puta mijenjano Srijeda, 31 Svibanj 2017 21:11

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari i studiju.