Međunarodno natjecanje Dabar

U petak 17.11.2017., u našoj je školi po prvi puta održano međunarodno natjecanje Dabar.

Dabar je natjecanje koje promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, a zadaci su osmišljeni tako da potiču logičko razmišljanje, primjenu temeljnih informatičkih koncepata te razvoj različitih strategija rješavanja.

Organizatori natjecanja za Hrvatsku su udruga "Suradnici u učenju", Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja te CARNeta.

Samo natjecanje koncipirano je tako da prijavljeni učenici online (na sustavu Loomen) rješavaju 15 zadataka u vremenskom ograničenju od 45 minuta. Kako bi se učenici što bolje pripremili za natjecanje, organizirane su pripreme u školi koje je vodila Suzana Ljepava, no imali su i pristup probnom kolegiju PseudoDabar kojem su mogli pristupati od kuće.

Natjecanje se organizira u pet kategorija (kategorija ovisi o razredu koji učenici polaze), a naših 6 učenika natjecalo se u kategoriji GigaDabar koja je namijenjena učenicima svih razreda srednje škole.

Učenici koji su se prijavili za natjecanje bili su Sebastian Tukač, Jurica Radović, Sven Ivor Lebinac, Dominik Težak, Dino Capek i Goran Lončar.

Od ukupno 3402 natjecatelja u kategoriji GigaDabar, učenik Sebastian Tukač bio je 25., a Jurica Radović 34. te su se time našli na listi 10% najboljih učenika, dok su učenici Sven Ivor Lebinac (46. mjesto), Dino Capek (46. mjesto) i Dominik Težak (61. mjesto) bili među 20% najuspješnijih.

S obzirom da su na natjecanju postignuti izvrsni rezultati, a povratne informacije naših natjecatelja su više nego pozitivne, vjerujemo da ćemo iduće godine imati puno više zainteresiranih učenika za samo natjecanje i još jednom postići izvrsne rezultate.

Slika 1
images/vijesti/Dabar2017
Slika 2
images/vijesti/Dabar2017

Zadnji puta mijenjano Ponedjeljak, 04 Prosinac 2017 09:44

Ocijenite članak
(0 glas/a)

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari, restoranu i studiu.