Rezultati Božićnog šahovskog turnira u Elektrostrojarskoj školi

Dana 22. prosinca 2017. odigran je šahovski turnir na kojem je sudjelovalo 12 natjecatelja koji su bili podijeljeni u dvije skupine.

Nakon odigranih 5 kola najbolji iz svake skupine borili su se za ukupnu pobjedu, a ostali za konačan poredak.

Rezultate možete pogledati OVDJE.

Organizaciju su pomogli članovi ŠD Varaždin Miljenko Kelemen i Nenad Njegač. ŠD Varaždin je ustupio šahovske ploče i satove, a majstorski kandidat Miljenko Kelemen je sudio na turniru, te su najbolji na turniru nagrađeni knjigama o šahovskim majstorima Petrosjanu i Spaskom.

Prije početka turnira odigrani su mnogobrojni egzibicijski mečevi o kojima izvješće možete vidjeti na Prvoj školskoj televiziji.

Nakon velike borbe 1. mjesto je osvojio učenik prvoga razreda Matija Njegač koji je u finalu pobijedio jedinog predstavnika nastavnika Miroslava Smuđa, a treće mjesto je osvojio Karlo Meštrić.

Kako je interes za odigravanje turnira bio velik i organizacija bila na profesionalnoj razini planiramo odigrati još dva turnira (prije Uskrsa i na Dan škole).

Na inicijativu skupine učenika koja se aktivno bavi učenjem i igranjem šaha pokušati ćemo uz potporu ŠD Varaždin osnovati i šahovski klub Elektrostrojarske škole.

Još jednom hvala svima na odazivu i pomoć pri organizaciji turnira, Sretan Božić i uspješna nova 2017. godina.

Slika 1
images/vijesti/SahTurnir

Zadnji puta mijenjano Srijeda, 17 Listopad 2018 20:40

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari, restoranu i studiu.