Plastičnim čepovima do skupih lijekova

Elektrostrojarska škola Varaždin priključila se projektu „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“.

Cilj akcije je prikupiti što više čepova od proizvoda koji su konzumirani (čepovi od boca vode, sokova, jogurta, ulja, omekšivača, …).

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) pokrenula je prije nekoliko godina projekt pod nazivom “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”. Udruga sa sjedištem u Čakovcu djeluje od 1998. godine, neprofitna je, a osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske. Udruga, koja ima više od 500 članova vodi brigu o oboljelima od leukemije, mijeloma, limfoma, GIST-a (gastrointestinalnog stromalnog tumora), te srodnih hematoloških i onkoloških bolesti. Sakupljajući plastične čepove činimo dobro za okoliš, a ujedno činimo i hvalevrijedno humanitarno djelo jer za kilogram plastičnih čepova Udruga oboljelih od leukemije i limfoma dobije 1,20 kuna. Od početka akcije je skupljeno više od 125 tona čepova, a intenzitet prikupljanja je svake godine sve jači.

Pozivaju se svi učenici i djelatnici škole da čepove ne bacaju već prikupe i stave u kutije (spremnike) koje su postavljene u Elektrostrojarskoj školi. Za sad je postavljena jedna u restoranu Elektron, dok će za par dana biti raspoređeno još spremnika po školi.

 

Čepovima do lijekova
images/vijesti/CepovimaDoLijekova
Čepovima do lijekova
images/vijesti/CepovimaDoLijekova

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari i studiju.