Večer matematike na Elektrostrojarskoj školi

Da matematika može biti zabavna, već godinama dokazuju učenici i profesori Elektrostrojarske škole Varaždin, koji se okupljaju na Večeri matematike.

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici, a organiziraju je nastavnici matematike i Hrvatsko matematičko društvo, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Ovaj su put učenici sudjelovali u ULTIMATE MEC Math Quizu, po uzoru na vrlo popularne pub kvizove, a najviše uspjeha imala je ekipa Rak prstenjak koja je pobjedu odnijela zahvaljujući tome što je znala čak 50 znamenaka broja Pi. U ekipi su bili Zrinka Ivančić (4.h), Petar Prstec (4.h), Matija Njegač (3.f) i Hrvoje Hosnjak (2.a).

Na sedmoj Večeri matematike, pod vodstvom osmero profesora matematike, sudjelovalo je 124-ero učenika i 15 volontera koji su pomagali u provedbi natjecanja.

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari i studiju.