Šah na Elektrostrojarskoj školi!

Nakon uspješne 2019./2020. nastavljamo još jače!

Prošle je godine ekipa Elektrostrojarske škole Varaždin osvojila ekipno županijsko prvenstvo srednjih škola u šahu, ispred ekipa Prve gimnazije Varaždin i Druge gimnazije Varaždin.

Na žalost prošle godine šah u srednjim školama nije bio u programu Hrvatskog školskog sportskog saveza. Ali ove godine je uvršten, što znači pobjednici županijskih natjecanja 2021. će se plasirati na Državno natjecanje ( on-line ili u živo ovisi o epidemiološkoj situaciji).

Također na Velikom PUŽ-u nakon 5 odigranih turnira učenici Elektrostrojarske škole ostvarili su izvrsne rezultate. Estera Bunić je u ukupnom poretku djevojaka osvojila prvo mjesto,a Matija Njegač je ukupni pobjednik u kategoriji mladića, Hrvoje Hostnjak je bio ukupno drugi, Luka Hereković četvrti … Pehar za treće mjesto osvojio je učenik Prve gimnazije Filip Križanić.

Sve rezultate možete vidjeti na https://sah-mladost.hr/wp-content/uploads/2020/03/SREDNJE-ukupni-poredak-2020.pdf

Većinu odigranih parija možete vidjeti i analizirati jer su igrane na digitalnim pločama uz pomoć Željka Matkuna i Predraga Križanića iz Šahovskog saveza Varaždinske županije: http://www.sah-mladost.com/PRIJENOS/046_Festival20-1/

Kako je iskazan veliki interes učenika koji se aktivno bave i treniraju šah u klubovima, ali i učenika koji tek žele spoznati čari šaha i rekreativno učestvovati u šahovskim aktivnostima otvorena je virtualna učionica na googleclassroomu Elektrostrojarske škole.

ŠAH_ESS

Kod predmeta: 5l3jcj5

Pri prvoj prijavi se predstavite i opišite svoje šahovsko iskustvo.

Tijekom ovog vikenda 19. i 20. rujna će vam biti omogućeno samotestiranje na pet razina, kako bih vidio vašu trenutnu „šahovsku formu“.

Nakon toga bi održavali on-line aktivnosti i jednom mjesečno napravili natjecanje ( na razini škole ili Županije ako će se uključiti i učenici ostali škola).

Sva pitanja možete postaviti u virtualnoj učionici ili direktno na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari, restoranu i studiu.