Rezultati natjecanja Dabar

Učenici naše škole i ove su godine sudjelovali međunarodnom natjecanju Dabar. Natjecanje se provodilo online zbog epidemioloških razloga, 12. studenog 2020.

Dabar je natjecanje koje promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, a zadaci su osmišljeni tako da potiču logičko razmišljanje, primjenu temeljnih informatičkih koncepata te razvoj različitih strategija rješavanja.

Organizatori natjecanja za Hrvatsku su udruga "Suradnici u učenju", Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja te CARNeta.

Samo natjecanje koncipirano je tako da prijavljeni učenici online (na sustavu Loomen) rješavaju 12. zadataka u vremenskom ograničenju od 40 minuta. Natjecanje se organizira u pet kategorija (kategorija ovisi o razredu koji učenici polaze), a naših 19 učenika natjecalo se u kategoriji GigaDabar koja je namijenjena učenicima svih razreda srednje škole. Od ukupno 4396 učenika iz cijele Hrvatske, naši učenici plasirali su se unutar 150 mjesta na rang listi.

Kako bi se učenici što bolje pripremili i upoznali s načinom provođenja natjecanja, imali su mogućnost pristupa probnom kolegiju PseudoDabar na sustavu Loomen. Odgovorna osoba za pripremu i provođenje natjecanja u školi bio je Renato Cafuk.

Učenici naše škole koji su se natjecali, bili su Ivan Božak, Paula Cesar, Dorijan Gegač, Oliver Hrast, Dino Huđ, Luka Kanjir, Viktor Kranjec, Matej Mavrek, Alen Plantić, Jurica Radović, Silvija Ričko, Roko Šestak, Dorian Šturbek, Sebastian Tukač, Simon Vincek, Toni Vinter, Dominik Virag, Dorian Vuk, Jurica Vukalović.

Među našim natjecateljima, Jurica Radović, Sebastian Tukač, Roko Šestak, Ivan Božak, Dorian Vuk, Dorijan Gegač i Luka Kanjir postigli su izvrstan rezultat na natjecanju te se tako našli na popisu 10% najuspješnijih učenika kategorije GigaDabar.

S obzirom da su na natjecanju postignuti izvrsni rezultati, a povratne informacije naših natjecatelja su više nego pozitivne, vjerujemo da ćemo iduće godine imati još više zainteresiranih učenika za samo natjecanje i još jednom postići izvrsne rezultate.

Zadnji puta mijenjano Četvrtak, 03 Prosinac 2020 17:09

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari i studiju.