Statističko natjecanje - oni znaju recept za uspjeh

Statistika uspješno pronalazi svoje mjesto među srednjoškolcima diljem Hrvatske, a naši su učenici i ove godine pokazali da se vješto njome služe.

U kategoriji B, u kojoj se natječu učenici 1. i 2. razreda srednje škole, Elektrostrojarska škola Varaždin ima svoje predstavnike među najboljima jer je ekipa ROBOT (Marino Bruža Habek i Petar Kovaček, 1.c) osvojila drugo, a ekipa EKIPA8 (Šimun Ćosić, Fernando Perak i Karlo Svetec, 2.d) treće mjesto. Mentorica ekipa bila je profesorica Martina Novak.

No, tu nije kraj priznanjima. Već treću godinu zaredom dodjeljuje se Nagrada javnosti za koju interes itekako raste. Naime, javnost je imala priliku iskazati svoje mišljenje i odabrati prezentaciju koja joj se najviše sviđa, i to u objema kategorijama. Ekipa MEC (Marko Dvorski, Hrvoje Hostnjak i Roko Šestak, 4.e i 4.a) ima vjernu skupinu obožavatelja jer je i ove godine odnijela pobjedu u kategoriji A. Mentorica ekipe bila je profesorica Tatjana Plantak.

Radove naših učenika možete vidjeti na mrežnim stranicama statističkog natjecanja.

Na petom izdanju natjecanja sudjelovalo je čak 409 ekipa, koje su brojile više od 1 100 sudionika. Njihovo vrijeme utrošeno na sudjelovanje u natjecanju, koje uključuje traženje podataka, razmjenjivanje ideja i kombiniranje različitih kreativnih pristupa, osim širenja statističkih znanja i kompetencija ima i dodatnu vrijednost – potiče ih na zajednički rad i vrlo vjerno pokazuje da se sav uloženi trud i rad isplate.

Statističko natjecanje
images/vijesti/StatistickoNatjecanje2022
Statističko natjecanje
images/vijesti/StatistickoNatjecanje2022
Statističko natjecanje
images/vijesti/StatistickoNatjecanje2022

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari i studiju.