Državno natjecanje iz engleskog jezika

Elektrostrojarska škola ove je školske godine bila pozvana na sudjelovanje na državnom natjecanju iz engleskog jezika, a na kojem sudjeluju najuspješniji učenici koji su na temelju bodovnoga poretka sastavljenoga prema rezultatima županijskih natjecanja stekli pravo sudjelovanja.

Državno natjecanje održavalo se od 27. – 29. travnja 2022. u Srednjoj školi Hrvatskog kralja Zvonimira u Krku, a zahvaljujući učeniku 2.h razreda, smjera Web dizajner, Cupar Borni. Osvojenim 1. mjestom na županijskom natjecanju, učenik je dobio priliku iskusiti kako je to natjecati se sa najboljima u državi te je ostvario izuzetno visoki plasman te zauzeo 5.mjesto od sveukupno 18 natjecatelja.

Natjecanje je trajalo 3 dana te se sastojalo od 3 dijela– slušanja i čitanja s razumijevanjem te uporabe jezika, sastavka i usmenog dijela na temelju kojih je učenik ostvario 83 od 100 mogućih bodova.

Mentorica i profesorica engleskog jezika, Tenko Matea, vodila je i pripremala učenika te je izuzetno ponosna na ostvarene rezultate, a smatra da je ovo tek vjetar u leđa za buduće uspjehe.

Zadnji puta mijenjano Srijeda, 04 Svibanj 2022 12:53

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari i studiju.