7. Izložba inovacija Ivanić Grad I3G

7. Izložba inovacija Ivanić Grad I3G održala se 19. i 20. svibnja 2022. godine u sportskoj dvorani Srednje škole Ivan Švear u Ivanić-Gradu.

Održana je u suradnji s Udrugom inovatora Hrvatske i Zajednicom tehničke kulture Zagrebačke županije, organizira je Elektronički i računalni klub Ivanić-Grad, a okuplja nadarene učenike i studente iz cijele Hrvatske te inovativne poduzetnike. Ove godine 110 inovacija predstavili su u najvećem broju učenici osnovnih i srednjih škola, potom studenti i gospodarstvenici. Nastupili smo s radom koji su izradili učenici Kos Matija i Kušter Simon iz 3e razreda, zanimanje tehničar za mehatroniku uz suradnju mentora Miljenko Tomašek ing.el. Naziv rada je Autonomno robotsko vozilo za pretragu opasnih prostora.

Na natjecanje smo otputovali 19. 5. 2022. godine u 7.30 sati osobnim vozilom, a nakon dolaska na prostor Srednje škole Ivan Švear postavili smo rad na prostor rezerviran za prezentaciju. Prezentacija rada je izazvala veliki interes među mnogobrojnim posjetiteljima izložbe inovacija u oba dva dana jer je davala mogućnost svakom posjetitelju da proba kako vozilo radi i „spasi“ ugroženu osobu iz „opasnog“ prostora .

Izložbu su pratili i brojni mediji pa je rad naših učenika bio slikovno predstavljen na njihovim stranicama:
https://lokalnevijesti.hr/inovacije-su-buducnost-mladih/
https://gorica.info/2022/05/20/na-izlozbi-inovacija-u-ivanic-gradu-izlazu-ucenici-studenti-i-inovativni-poduzetnici/
https://01portal.hr/foto-ivanic-grad-u-znaku-inovacija/
http://nacionalniportal.hr/inovacije-su-buducnost-mladih-izlozba-inovacija-i%C2%B3g/

Nakon što je službeni dio završio 20. 5. u 17.00 sati pospremili smo rad i pripremili sve za povratak te otišli na proglašenje rezultata gdje su učenici za svoj rad nagrađeni srebrnom medaljom. Nakon zatvaranja smo se vratili u Varaždin kamo smo stigli u 19.30 sati.

Miljenko Tomašek

Izložbeni prostor s vozilom
images/vijesti/IzlozbaInovacija2022
Primanje srebrne medalje.jpg
images/vijesti/IzlozbaInovacija2022
Izložba inovacija učenici
images/vijesti/IzlozbaInovacija2022

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari i studiju.