Članci filtrirani po datumu: Ponedjeljak, 04 Travanj 2022 - Elektrostrojarska škola Varaždin
Ponedjeljak, 04 Travanj 2022 14:44

Elektrostrojarska škola Varaždin partner je u projektu "U niskom start(up)u" nositelja Udruge SVIMA iz Zagreba. Cilj projekta je unapređenje znanja, vještina i stavova srednjoškolaca vezanih uz osnove pokretanja start-up ideje/start-up tvrtke kao specifičnog oblika poduzetništva, a u skladu s karakteristikama razvoja start-up „scene“/start-up ekosustava u Republici Hrvatskoj.

U okviru projektnih aktivnosti provoditi će se radionice te stručne ekskurzije za učenike i (ne)nastavno osoblje Elektrostrojarske škole u Zagreb i Lipik (Zagrebački inovacijski centar, start-up inkubator za gaming industriju, Centar umjetne inteligencije Lipik). Osim toga, predviđeno je održavanje meet-up događaja u ESŠ, hibridno ili online. Stečena znanja i vještine učenici će naposljetku moći primijeniti sudjelovanjem u simulaciji jednostavnog start-up natjecanja.

Projekt će se provoditi od studenog 2021. do lipnja 2022. godine, a sufinanciran je i odobren od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Video prilog o projektu "U niskom start(up)u" i prvoj motivacijskoj radionici za učenike možete pogledati OVDJE.

U niskom startupu

Ponedjeljak, 04 Travanj 2022 12:10

ParadigmParadigm

Dana 14. ožujka održan je virtualni sastanak partnerskih organizacija uključenih u PARADIGM projekt s ciljem dogovora aktivnosti za ostvarenje prvog projektnog cilja. Predstavljene su smjernice za poticanje mladih osoba na aktivno sudjelovanje u projektima značajnim za zaštitu okoliša. Partneri su predstavili vlastite primjere dobre prakse, čime se daje izniman doprinos na samom početku ovog projekta.

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari i studiju.