PLC natjecanje u Elektrostrojarskoj školi

U subotu, 10.06.2017. godine, prvi puta će se održati natjecanje u programiranju PLC sustava koje organiziraju tvrtke Atinel i Siemens, te Elektrostrojarska škola Varaždin. Natjecanje će se održati u prostorijama Elektrostrojarske škole Varaždin.

Za svakog natjecatelja biti će osigurano radno mjesto s potrebnim hardverom i softverom. Radno mjesto će sadržavati prijenosno računalo s instaliranim TIA softverom za programiranje Basic PLC-ova i dodirnih ekrana (HMI-a) te panela ormara s montiranim i u većoj mjeri ožičenim CPU-om, napajanjem i ostalim ulazno/izlaznim elementima, te potrebnim alatom.

PLC koji će se koristiti na natjecanju je SIMATIC S7-1200 CPU 1214C DC/DC/DC. Softver kojim će se vršiti programiranje PLC-a je TIA Portal STEP7 Basic a za programiranje dodirnih ekrana WinCC Basic.

Zadatak na natjecanju će biti koncipiran tako da će natjecatelji dobiti elektro dokumentaciju koja će u većoj mjeri biti gotova. Na toj dokumentaciji će, prema zadatku, rukom trebati docrtati nedostajuće spojeve koje će zatim trebati ožičiti na panelu ormara. Nakon ožičenja trebati će isprogramirati PLC i dodirni ekran (Simatic Basic panel koji će se simulirati na računalu) za zadani zadatak.

Natjecanje će nadgledati iskusan žiri koji će cijelo vrijeme biti dostupan za pitanja i pomoć oko zadatka. Najbolja tri natjecatelja čekaju vrijedne nagrade.

Na natjecanje se može prijaviti maksimalno 12 kandidata, a prijaviti se mogu učenici i studenti. Zato požurite i prijavite se do 02.06.2017. godine. Za prijavu pošaljite sljedeće podatke:
  • Ime i prezime
  • Starost
  • Obrazovanje
  • Spol
  • Broj mobitela
  • Godine iskustva s PLC-ovima
na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Razmatrati će se samo prijave s potpunim podacima. U slučaju velikog broja prijavljenih kandidata odabir kandidata za natjecanje će se vršiti slučajnim odabirom.

U priloženom plakatu proučite planirani program natjecanja.

Želimo vam puno uspjeha!

 

PLC natjecanje u Elektrostrojarskoj školi 

Zadnji puta mijenjano Srijeda, 31 Svibanj 2017 21:05

Ocijenite članak
(0 glas/a)

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari, restoranu i studiu.