Natjecanje Dabar

Natjecanje Dabar je međunarodna inicijativa Bebras (Dabar) koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju”, uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNet-a. Pokrovitelj natjecanja je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Dabar je osmišljen kako bi se svim učenicima omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja.

Da je Dabar više od natjecanja, pokazao je i broj prijavljenih škola i zainteresiranih učenika 2017. godine. Sudjelovalo je 430 škola i 15247 učenika. Postignuti rezultati i povratne informacije sudionika natjecanja su i više nego zadovoljavajući.

Učenici Elektrostrojarske škole su se prošle godine po prvi put okušali u tom natjecanju i postigli su izuzetno dobre rezultate - od ukupno 3402 natjecatelja u kategoriji GigaDabar, učenik Sebastian Tukač bio je 25., a Jurica Radović 34. te su se time našli na listi 10% najboljih učenika, dok su učenici Sven Ivor Lebinac (46. mjesto), Dino Capek (46. mjesto) i Dominik Težak (61. mjesto) bili među 20% najuspješnijih.

Link za prijavu učenika za ovogodišnje natjecanje:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdzMIMXIbpdS61EKvEP2Tkeb3Tq1dkk2N1k1dLsteZIQG5ecw/viewform?c=0&w=1

Rok za prijavu je utorak, 23.10.2018.

Ocijenite članak
(0 glas/a)

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari, restoranu i studiu.