Međunarodno natjecanje Dabar 2018

Učenici naše škole i ove su godine sudjelovali u međunarodnom natjecanju Dabar.

Dabar je natjecanje koje promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, a zadaci su osmišljeni tako da potiču logičko razmišljanje, primjenu temeljnih informatičkih koncepata te razvoj različitih strategija rješavanja.

Organizatori natjecanja za Hrvatsku su udruga "Suradnici u učenju", Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja te CARNeta.

Samo natjecanje koncipirano je tako da prijavljeni učenici online (na sustavu Loomen) rješavaju 12. zadataka u vremenskom ograničenju od 40 minuta. Natjecanje se organizira u pet kategorija (kategorija ovisi o razredu koji učenici polaze), a naših 18 učenika natjecalo se u kategoriji GigaDabar koja je namijenjena učenicima svih razreda srednje škole.

Kako bi se učenici što bolje pripremili i upoznali s načinom provođenja natjecanja, imali su pristup probnom kolegiju PseudoDabar na sustavu Loomen. Odgovorna osoba za pripremu i provođenje natjecanja u školi bila je Suzana Ljepava.

Učenici naše škole koji su se natjecali, bili su Anja Cafuk, Paula Cesar, Luka Dombaj, Hrvoje Hostnjak, Oliver Hrast, Filip Knapić, Viktor Kranjec, Noah Krobot, Matej Mavrek, Nikola Novosel, Luka Pavlic, Benjamin Petrinjak, Karlo Pilinger, Leon Rabuzin, Jurica Radović, Roko Šestak, Sebastian Tukač i Teo Varga – Črepinko.

Među našim natjecateljima, Roko Šestak i Matej Mavrek postigli su izvrstan rezultat na natjecanju te se tako našli na popisu 10% najuspješnijih učenika kategorije GigaDabar.

S obzirom da su na natjecanju postignuti izvrsni rezultati, a povratne informacije naših natjecatelja su više nego pozitivne, vjerujemo da ćemo iduće godine imati još više zainteresiranih učenika za samo natjecanje i još jednom postići izvrsne rezultate.

 

Slika 1
images/vijesti/Dabar2018
Slika 2
images/vijesti/Dabar2018
Slika 3
images/vijesti/Dabar2018
Slika 4
images/vijesti/Dabar2018
Slika 5
images/vijesti/Dabar2018
Slika 6
images/vijesti/Dabar2018

Zadnji puta mijenjano Srijeda, 05 Prosinac 2018 14:11

Ocijenite članak
(0 glas/a)

Bavimo se srednjoškolskim obrazovanjem, obrazovanje odraslih te pružanjem usluga u školskoj radionici, tiskari, restoranu i studiu.